Za stipendije učenicima u deficitarnim zanimanjima 18 milijuna kuna

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je poziv za stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima sa ukupnim fondom od čak 18 milijuna kuna. Riječ je o projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu koji se u 85 postotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz nacionalnih sredstava, odnosno proračuna.

Poziv je namijenjen učenicima srednjih škola koji se obrazuju za autolakirere, autolimare, automehatroničare, bravare, dimnjačare, elektroinstalatere, fasadere, galanteriste, instalatere grijanja i klimatizacije, limare, instalatere kućnih instalacija, konobare, krojače, krovopokrivače, kuhare, mesare, obućare, pekare, plinoinstalatere, slastičare, soboslikare-ličilace, stolare, strojobravare, tesare, tokare, vodoinstalatere i zidare.

Iznos stipendija je 750 kuna mjesečno, a cilj je povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima i osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prijave (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnose Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2018. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta www.mingo.hr

(gradonačelnik.hr)