Vladin povjerenik Igor Vidalina preuzeo vlast u Sinju

Nakon Dubrovnika, došlo je do primopredaje vlasti u gradu Sinju. Tamo je vlast preuzeo Igor Vidalina, diplomirani pravnik, a dosadašnji predstojnik Ureda Grada Sinja. Kristina Križanec, dosadašnja obnašateljica dužnosti gradonačelnice, Grad je ostavila bez ikakvih zaduženja i nepodmirenih obaveza.

Nakon Dubrovnika, Vladin povjerenik danas je preuzeo vlast i u Gradu Sinju, kojim će upravljati do izbora novog gradonačelnika i konstituiranja novog Gradskog vijeća na lokalnim izborima u svibnju. Kao što je poznato, budući da nije donesen Proračun Grada Sinja za 2017. godinu niti Odluka o privremenom financiranju, Vlada RH na svojoj sjednici u petak Igora Vidalinu imenovala je povjerenikom za Grad Sinj.

Na konferenciji za novinare, nakon primopredaje, razriješena gradonačelnica Kristina Križanec je istaknula kako privremenoj gradskoj vlasti ostavlja na čuvanje i projektno upravljanje niz raznih programa i projekata. Poručila je kako je splet nesretnih okolnosti, uzrokovanih prvenstveno neodgovornim i politički sebičnim postupcima oporbe, doveo do povjereničkog upravljanja gradom. Sinj je ostavila s 2 milijuna kuna na računu, kao i predujmom za projekt „Sinj u sridu“ u iznosu od 10,5 milijuna kuna.

Ne sumnja u sposobnost Igora Vidaline jer smatra kako je on na dosadašnjem radnom mjestu i sam sudjelovao u svim postupcima i svim aktivnostima u navedenim projektima. On je istaknuo kako je najvažnije donijeti odluku o privremenom financiranju te kako od danas nastavlja s radom.

Pred Sinjom su lokalni izbori u svibnju, a kandidatkinja Nezavisne liste Dr. Jadrijevića bit će upravo Kristina Križanec. „Budu li građani tako odlučili, nastavit ću s realizacijom započetog i razvijanjem novih gradskih vrijednosti i potencijala“, kazala je. (E.Z.)