Virovitica: Uvode produženi boravak u dvije osnovne škole, Grad sufinancira 60% cijene

Grad Virovitica od sljedeće će školske godien uvesti produženi boravak u dvije odnovne škole – OŠ Ivana Brlić – Mažuranić i OŠ Vladimir Nazor.

„Grad Virovitica i osnovne škole kojima je Grad osnivač ishodili su sve potrebne suglasnosti za rad produženog boravka te se s istim trebalo krenuti od veljače ove godine. Iako je cilj bio da produženi boravak u Brlićima i Nazorima „zaživi“ što prije, zbog smanjenog interesa roditelja odgođen je do početka nove školske godine kada se očekuje da će znatno veći broj roditelja biti zainteresiran za ovakav oblik produžene nastave. Suglasnosti za produženi boravak roditeljima će biti ponuđene prilikom upisa početkom lipnja“, poručili su iz Grada.

Naime, cijena produženog boravka je 1.000 kuna mjesečno po učeniku, a osnivač škola – Grad Virovitica, sufinancirat će 60% cijene tako da će roditelje boravak koštati 400 kuna, a zbog organizacije rada škole u dvije smjene će se zaposliti po dva učitelja, odnosno učiteljice razredne nastave u svakoj školi. (gradonačelnik.hr/J.L.)