Vinkovci: Dosad osigurali šest dječjih igrališta, u planu izgradnja još njih pet

Mjesni odbor Zagrebački blok uskoro će dobiti trg i novo dječje igralište. Naime, završetak radova na uređenju trga očekuje se do kraja ovoga tjedna - završavaju se staze, postavljaju se klupe i ostala komunalna oprema, a početkom sljedećeg tjedna će biti završen i predan na korištenje građanima. Radove je jučer sa svojim suradnicima obišao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te istaknuo kako je dosad izgrađeno šest igrališta, a do kraja godine se planira izgraditi još pet.

“Želja nam je da svaki mjesni odbor ima ovakav prostor na korist svojim građanima i to od male djece kroz igrališta do starijih koji će pazeći na njih vrijeme provoditi na ovakvom trgu. U mjesnom odboru Stjepan Radić i ovdje u Zagebačkom bloku pri kraju smo radova, a njihova cijena zavisi od veličine i ona se kreće od 150 pa do nešto više od 200 tisuća kuna. S obzirom na to da uređujemo jedan veći prostor nadamo se da će zaživjeti kod samih građana i da će ga oni na najbolji mogući način koristiti”, rekao je Bosančić, dodavši kako je zadovoljan pozitivnim reakcijama građana, jer već od prvih dana čim se krenulo s postavljenjem igrališta djeca su ih počela koristiti.

„Drago mi je što i odrasli koriste ovaj prostor zajedno s djecom, jer ovakav prostor moramo čuvati. Nažalost, imamo puno onih koji ponekad čine štetu na javnim prostorima i zato apeliram na sve građane da pripaze da ova lijepa igrališta i trgovi budu na ukras gradu i na korist građanima”, rekao je Bosančić.

Kada je riječ o daljnjim aktivnostima na izgradnji dječjih igrališta gradonačelnik je rekao da ih je do sada izgrađeno šest, a do kraja godine ide se s izgradnjom još njih pet. „Plan je da do kraja mandata izgradimo dvadeset dječjih igrališta, jer u nekim mjesnim odborima potrebno je više ovakvih igrališta i mjesta za okupljanje. To bi bio broj koji zadovoljava prostor Vinkovaca i broj koji je održiv u proračunu, kako bi ta igrališta bila uvijek u stanju u kakvom trebaju biti. Imali smo do sada puno dječjih igrališta ali ni jedno nije bilo adekvatno igri i bila su u lošem stanju te nisi bila za obnavljanje, kao ni po standardima po kakvima smo željeli”, rekao je za kraj gradonačelnik Ivan Bosančić. (Grad Vinkovci)