Velika Gorica: Dovršena obnova četiri vrtića

Grad Velika Gorica je u sklopu javnog poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama za 2018. godinu završio projekte ulaganja na objektima četiri dječja vrtića.

Uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku opremljeno je dječje igralište za Dječji vrtić Ciciban u Ulici Vladimira Vidrića, sanirana je zgrada Dječjeg vrtića Lojtrica u Velikoj Mlaki, zamijenjene su vanjske ograde na dva objekta Dječjeg vrtića Žirek u Koprivničkoj ulici i Ulici kralja Stjepana Tomaševića.

U okviru ovog poziva izrađena je i projektna dokumentacija odnosno glavni projekt energetske obnove za Dječji vrtić Žirek u Koprivničkoj ulici u cilju novih ulaganja u energetsku obnovu ustanova odgoja i obrazovanja koju Grad Velika Gorica kontinuirano provodi. Ukupna sredstva koja su uložena iznose 1.200.000,00 kuna uz doprinos Ministarstva u iznosu od 270.000,00 kuna. (Grad Velika Gorica)