Umag: Gradonačelnik protiv postavljanja telekomunikacijskih odašiljača

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese upozorava da u  posljednje vrijeme na području Grada učestalo pristižu direktne ponude upućene građanima od strane raznih teleoperatera, a za postavljanje telekomunikacijskih odašiljača na njihove privatne stambene objekte.

'Obavještavamo vas da je gradskim odlukama zabranjeno postavljanje navedenih odašiljača. Kao gradonačelnik, ali prvenstveno kao građanin ovoga grada, apeliram da ne prihvaćate navedene ponude, obzirom da je riječ o još neutvrđenim razmjerima negativnog i potencijalno štetnog utjecaja na naše zdravlje i zdravlje naše djece. Mnoge zemlje Europske unije stale su tome na kraj. Budimo zajednica i recimo odlučno NE ELEKTROMAGNETSKOM ZRAČENJU, jer zdrava budućnost je u rukama svih nas!' - poručuje gradonačelnik.

u subotu 18.05.2019. od 10:00 do 12:00 sati organiziran je drugi krug prikupljanja potpisa kojim se želi osigurati zdrava budućnost Umaga i naše djece! 

Uslijed nedavnog postavljanja odašiljača teleoperatera na području Komunele, građani Umaga, uz potporu Grada, pokrenuli su potpisivanje peticije protiv čina postavljanja antenskog prihvata (odašiljača). Kako nije riječ o izoliranom slučaju, a postoje naznake da je u planu postavljanje još nekolicine takvih odašiljača od strane svih teleoperatera u naseljenim područjima, a blizu naših škola, vrtića ili zdravstvenih ustanova, potpisivanjem same peticije, kažu u Gradu, svi se zajedno borimo protiv nezakonito postavljenih antenskih prihvata koji dokazano štete zdravlju nas i naše djece. (Grad Umag)