Grad Umag će s 480 tisuća kuna za sufinancirati troškove stanovanja policijskih službenika

Povodom sjednice Vlade Republike Hrvatske održane 13. rujna u Puli, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisali su sporazum o sufinanciranju troškova stanovanja policijskih službenika na području Grada Umaga vrijedan 480 tisuća kuna.

Kako je Umag jedan od gradova na samom vrhu ljestvice destinacija s najvećim brojem ostvarenih noćenja prilikom turističke sezone, upravo zbog razvijenosti turizma, kao i drugih poslovnih mogućnosti, postojao je slabiji interes za policijsko zanimanje među lokalnim stanovništvom. Iz navedenog su razloga u Umag stigli policijski službenici iz drugih dijelova Hrvatske, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Stoga su Grad Umag i Ministarstvo unutarnjih poslova odlučili poduzeti konkretne mjere u cilju poboljšanja materijalnog statusa i uvjeta života policijskih službenika.

Naime, ne bi li svojim sugrađanima i široj zajednici pružao najviše standarde sigurnosti, Grad Umag će od 1. siječnja nadolazeće godine iz vlastitog Proračuna osigurati 480 tisuća kuna za sufinanciranje troškova najamnine policijskih službenika koji su odabrali Umag za obavljanje svoje časne dužnosti.

Iz Grada Umaga poručuju kako će u tom smislu i nastaviti, odnosno pokrenuti daljnje korake da se i drugim službama koje su na usluzi građanima, a ponajprije se to odnosi na medicinske kadrove, osiguraju uvjeti za život i rad  u Umagu. (Grad Umag)