U Vrgorcu otvoren Poduzetnički centar vrijedan 1,5 milijuna kuna

Poduzetnički centar namijenjen razvoju poduzetništva i OPG-ova u poljoprivredi i ruralnom turizmu.

U Vrgorcu je u utorak otvoren novouređeni poduzetnički centar, u što je uloženo 1,5 milijuna kuna, a potom su gradske vlasti potpisale ugovore sa četiri nova investitora u Gospodarsku zonu Ravča, donosi Poslovni dnevnik.

Poduzetnički centar, smješten u zgradi stare općine, otvorio je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić. 

Nakon svečanog otvaranja, direktorica Poduzetničkog centra Vrgorac Milka Beus i gradonačelnik Pranić u ime Grada Vrgorca potpisali su ugovore sa četiri nova investitora u Gospodarskoj zoni Ravča, ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna.

Četiri parcele u GZ Ravča kupili su investitori iz BiH - tvrtke Arivolt, Jurprom, Elektromilas i Bloom - koji će graditi proizvodne hale za potrebe automobilskog sektora, farmaceutske industrije, građevine i elektroinstalacija.

"Potpisivanjem tih ugovora Gospodarska zona Ravča je popunjena 95 posto. Ostaje još samo jedna građevinska parcela, a i za nju imamo pregovore s jednim ozbiljnim investitorom", kazao je gradonačelnik Pranić, koji je najavio da će u GZ Ravča do 2020. biti otvoreno novih 100 radnih mjesta.

Osim toga, kako donosi portal novac.hr nova zgrada će moći primiti najmanje šest poduzetnika početnika, koji će zadovoljavati uvjete javnog poziva koji se očekuje tijekom ljeta. Prednost pri dodjeli raspoloživog prostora za inkubaciju dodjeljivat će se prema kriterijima koji se temelje na uslugama tehnoloških poboljšanja, proizvodne djelatnosti, broju zaposlenika i kreativnim uslugama. U novoj zgradi Poduzetničkog centra šest je opremljenih radnih jedinica. Svaka jedinica je uredski i računalno opremljena s brzim internetom. Iznimno, više korisnika može dijeliti radne jedinice u slučaju da svi zadovolje uvjete za korištenje poslovnog prostora za inkubaciju. Poduzetnicima se pruža mogućnost subvencioniranog zakupa poslovnog prostora, korištenje zajedničkih prostorija, kao što su čajna kuhinja, sanitarni prostori, konferencijska dvorana, zatim printanje i fotokopiranje, besplatan internet, besplatno savjetovanje tima iz centra, korištenje prezentacijske opreme, telefaksa, kopirnog uređaja, besplatno marketinško predstavljanje, usluge edukacije i pružanja pomoći u pronalaženju izvora financiranja za pokretanje i razvoj poslovanja ...i sl.

- Bitno nam je pružiti pomoć početnicima koji se žele odvažiti u poduzetništvu, a da pri tome izbjegnu velike početne uloge u opremanje svojih vlastitih prostora – napominje Pranić.

(poslovni.hr, novac.hr)

Ante Pranić