Sveta Nedelja: Uskoro započinju radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta

Uskoro će početi radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Svetoj Nedelji. Naime, jučer je u posao uveden izvođač radova – tvrtka HIS d.o.o., a iz Grada su poručili kako nema prepreke da radovi započnu.

Tako će izgraditi prometno-manipulativne površine, sustav vodoopskrbe i odvodnje, zgradu za osoblje, elektroinstalacije, ogradu te će opremiti reciklažno dvorište i urediti krajobraz.

Novo reciklažno dvorište nalazit će se u Rakitju, radovi će trajati četiri mjeseca, a otvorenje dvorišta je predviđeno u studenom ove godine.

Vrijednost je radova nešto viša od tri milijuna kuna, a sufinancira se, u 85 postotnom iznosu, iz Kohezijskog fonda. Podsjetimo, prije dva tjedna su potpisana i tri ugovora o izgradnji dvorišta. „Izuzetno sam ponosan što smo uspjeli osigurati bespovratna sredstva u visini od 85% odnosno 2,5 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda za izgradnju reciklažnog dvorišta. Projekt reciklažnog dvorišta dodatno će doprinijeti razvoju i podizanju svijesti o ekologiji i očuvanju okoliša jer ćemo njime osigurati adekvatan prostor za selektivno odvajanje otpada“, poručio je tada gradonačelnik Zurovec. (gradonačelnik.hr/J.L.)