Sveta Nedelja: U školu kreće više prvašića nego lani

Za razliku od većine gradova koji će i ove godine zabilježiti pad broja prvašića, u Svetoj Nedelji bilježe pozitivne brojke. U ponedjeljak će u školske klupe sjesti 18 prvašića više nego lani, i čak 50 učenika više kada se gledaju svi razredi osnovnih škola na području grada.

U gradskoj upravi su zadovoljni zbog promjene trenda i pozitivnih brojki i uvjereni su da je to rezultat demografskih mjera koje uspješno provode.

'Neke od mjera koje su svakako pridonijele pozitivnom rastu broja učenika, ali i broju djece upisanih u vrtić, kao i doseljavanju mladih obitelji, su povećanje naknade za novorođenčad, subvencioniranje boravka djece u vrtićima, besplatni udžbenici za sve naše osnovnoškolce, povećanje subvencija javnog prijevoza učenicima i studentima, povećanje broja stipendija za učenike i studente, projekti vezani uz ishođenje statusa Grad prijatelj djece,  te mnoge aktivnosti koje uspješno provodimo', ističe gradonačelnik Dario Zurovec.

Podsjetimo, Grad Sveta Nedelja ove je godine povisio naknade za bebe na 3.000 kuna, čime su se svrstali među gradove s najvišim naknadama.

Osim toga, Zurovec ističe i ulaganja u infrastrukturu, odnosno energetske obnove objekta vrtića i škola. 'Ciljamo na smanjenje troškova života za obitelji, kako bismo nastavili pridonositi tendenciji pozitivnog rasta broja djece u Svetoj Nedelji', kaže gradonačelnik . (gradonačelnik.hr)