Supetar: Ministarstvo odobrilo 14,6 milijuna kuna za novi vatrogasni dom

Nakon što su u kolovozu prošle godine Supetru načelnici općina Sutivan, Nerežišće i Postira Ranko Blažević, Svemir Obilinović i Siniša Marović sa gradonačelnicom Supetra Ivanom Marković potpisali partnerski sporazum o zajedničkom projektu gradnje vatrogasnog doma vrijednog 19 milijuna kuna, ovih je dana iz Ministarstva poljoprivrede stigala pozitivna ocjena i zeleno svjetlo za ovaj projekt kojim će Grad Supetar i tri susjedne općine dobiti suvremeni, multifunkcionalni vatrogasni dom koji bi bio ne samo sjedište vatrogasaca i mjesto za njihovu obuku i edukaciju, već i sjedište GSS-a i Civilne zaštite. U slučaju izvanrednih događaja dom bi, pak, bio centralna dočka evakuacije stanovništva, distribucijski centar za humanitarnu pojmoć i sl.

Projekt koji je prijavljen na mjeru 7.4 Programa ruralnog razvoja ostvario je, javili su iz Ministarstva poljoprivrede, 85 bodova i intenzitet potpore u visini od 80 posto vrijednosti projekta, odnosno 14,6 milijuna kuna.

'Prva prezentacija projekta bila je 2014. godine te se kontinuirano radilo na završetku dokumentacije, dobivanju potrebnih dozvola, ujedinjenju općina, izradi zajedničkog plana zaštite od požara i na kraju Prijavi projekta na mjeru Ministarstva poljoprivrede i dobivanju sredstava. Najponosnija sam što je ovo zajednički projekt Postira, Sutivana, Nerežišća i Supetra koji smo se zajedno ujedinili oko razvoja vatrogastva ne samo u našim jedinicama nego cijelog Brača. Ponosna sam na moje kolege jer dok se ostatak države bavi političkim prepucavanjima, mi bez obzira na političke opcije svakodnevno surađujemo i radimo samo sa željom da naše jedinice lokalne samouprave i naš otok idu naprijed i razvijaju se. To je prava vrijednost te razlog uspjeha i dobivanja sredstava za ovu desetljećima očekivanu kapitalnu investiciju', istaknula je za portal dalmacijadanas gradonačelnica Ivana Marković. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)