Slavonski Brod: Od početka godine opremu za bebe dobilo 130 obitelji

Nastavlja se provođenje nove pronatalitetne gradske mjere kojom roditelji ostvaruju pravo na opremu za prvorođeno dijete vrijednu 5.000 kuna. Naime, Grad Slavonski Brod među prvim je gradovima uveo ovakav oblik pomoći za roditelje, a u posljednja dva i pol mjeseca opremuj je tako primilo više od 60 brodskih obitelji. Od početka godine, kažu nam u gradsko upravi, ovu je mjeru iskoristilo 130 obitelji.

Uz opremu u vrijednosti od 5.000 kuna ostavljen je izbor i onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za dijete ili su većih financijskih mogućnosti za kupovinu opreme iznad vrijednosti koju Grad osigurava, da jednokratnom novčanom pomoći od 1.000 kuna dopune što im nedostaje. Uz spomenutu mjeru, budući roditelji ostvaruju pravo i na jednokratnu novčanu pomoć, a sve s ciljem lakše pripreme za dolazak novorođenog djeteta.

Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, a za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima ove će se godine iz proračuna izdvojiti 1,1 milijun kuna. (gradonačelnik.hr)