Šibenik: Novi park u Meterizi imat će sprave za vježbanje, solarne klupe i stablo

Uređenje jedne od najvećih kvartova grada Šibenika jučer je predstavio gradonačelnik Željko Burić. U sklopu projekta ''Zeleni centar'' obnovit će se četvrt Meteriza, a cilj je odgovarajućim infrastrukturama potaknuti građane i osigurati im potrebne sadržaje za boravka na otvorenom.

Stoga je plan urediti prostor trenutačno zapuštenog parka i dječjeg igrališta. ''Riječ je o prostoru koji je dugo vremena bio zapušten, a oko 5,5 tisuća stanovnika gradske četvrti Meterize svakako zaslužuje veći i opremljeniji javni prostor. Ovaj projekt nastavak je našeg sustavnog ulaganja u komunalno uređenje svih prostora grada Šibenika, a siguran sam kako će ova predviđena rješenja biti velika novost za naš grad, ali i širu okolicu'', rekao je gradonačelnik te nadodao kako je Meteriza samo početak ulaganja u ostale dijelove grada Šibenika.

U parku će se uz street work-out sprave osigurati i vodena atrakcija na senzorsku aktivaciju koja bi trebala zainteresirati turiste za vrijeme ljetne sezone. Kako bi se potaknulo druženje na otvorenome, građanima Meteriza bit će omogućen komunalni roštilj uz stolove i klupe. Također je planirana gradnja solarnih klupa i solarnog stabla.

U Gradu doznajemo kako će vrijednost cijele investicije i rokovi radova biti ustanovljeni nakon što grad otkupi dio privatnih parcela potreban za realizaciju projekta. (L.U., izvor: šibenik.hr)