Šibenik: Kamerama protiv devastacije dječjih igrališta

„Grad je uložio značajna sredstva u održavanje dječjih igrališta, što ćemo i dalje raditi u svim dijelovima grada, a potpuno nova igrališta za djecu izgrađena su i na otocima Krapanj i Kaprije. Na žalost, svakodnevno smo suočeni s problemom devastacije površina koja su namijenjena bezbrižnoj igri naših najmlađih sugrađana te smo, na ovom prostoru za igru djece na Biocima, prisiljeni postaviti nadzorne kamere“, izjavio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić prilikom obilaska dječjeg igrališta na Biocima.

„Još jednom apeliram na naše sugrađane da čuvaju dječja igrališta kako bi se djeca mogla igrati u najboljim uvjetima, a ponašanje pojedinaca koji ih uništavaju neće se tolerirati“, dodao je gradonačelnik Željko Burić.

Ovoga tjedna započela je akcija intenzivnog čišćenja dječjih igrališta na području grada Šibenika. Dječja igrališta na Biocima, na  Šubićevcu te  otvoreno igralište  uz dječji vrtić Smilje obišli su   danas gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta.

 Grad Šibenik je uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije izgradio igrališta na otocima Krapanj te Kaprije, potpuno su obnovljena dječja igrališta na Krvavicama, Biocima te Parku Šubićevac, a dječje igralište uz novoizgrađeni vrtić na Jamnjaku dijelom je stavljeno u javnu uporabu.

Do konca svibnja stići će i oprema za potpunu rekonstrukciju dječjih igrališta na rivi. Planira se postavljanje dviju ljuljački, klackalice, tri njihalice, toranj s toboganom uz antistresnu podlogu. I u gradskoj četvrti Meterize uskoro će započeti rekonstrukcija i opremanje  dječjeg igrališta.

Današnjem obilasku igrališta nazočio je i direktor Zelenila d.o.o. Siniša Burić. „Površine namijenjene igri djece održavaju se redovito, no u ovom toplijem dijelu godine intenzivniji je boravak na otvorenom i djece i tinejdžera, pa je veća i potreba za oprezom, odnosno dodatnim akcijama čišćenja“, rekao jeSiniša Burić.

Uz aktivnosti čišćenja i održavanja, komunalno redarstvo Grada Šibenika dodatno će obilaziti  dječja igrališta, da bi se umanjila mogućnost devastacije i oštećenja  površina koju su namijenjene našim najmlađima, a istovremeno od iznimnog značaja njihovim roditeljima. (Grad Šibenik)