Samobor: Obnovljena škola u Rudama

Za oko 130 učenika OŠ Rude prvi dan škole bio je posebno uzbudljiv. Naime, dočekala ih je obnovljena škola koja je sada u potpunosti prilagođena njihovim potrebama.

Radovi na energetskoj obnovi školske zgrade u Rudama ukupno su iznosili oko 800.000,00 kuna, od čega je s 400.000,00 kuna projekt sufinancirala Zagrebačka županija, a otprilike isto toliko uložio je i Grad Samobor.

Energetska obnova škole uključila je novu fasadu, zamjenu stolarije, ugradnju nove i energetski učinkovite LED rasvjete te toplinsku izolaciju stropova.

Svoje zadovoljstvo izrazila je ravnateljica Kristina Halužan, koja je naglasila kako se posebno cijene ulaganja u male škole, s manjim brojem učenika, kako bi se i njima omogućila jednaka kvaliteta školovanja koju imaju učenici većih škola.

U ime Grada nazočne su pozdravili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i resorni pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat. 

I ova, kao i ostale samoborske škole bilježi rast broja učenika. OŠ Rude trenutno pohađa 137 učenika, od čega su 22 prvašića, u dva objekta, matičnoj  školi u Rudama i područnom objektu u Manjoj Vasi. (Grad Samobor)