Rovinj: Nova poticana stanogradnja - gradit će se tri zgrade s 18 stanova

Riječ je o izgradnji ukupno tri zgrade s 18 stanova na lokaciji Štanga, a na konferenciji za novinare u rovinjskoj gradskoj palači najavljena je objava „Javnog natječaja za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje na području grada Rovinja-Rovigno radi utvrđivanja liste reda prvenstva potencijalnih kupaca“.

Kako je istaknula pročelnica UO za gospodarstvo, javnu nabavu i EU fondove Martina Čekić Hek, građanima će se omogućiti kupnja stambenih jedinica po povoljnijim kreditnim uvjetima kao i mogućnost obročne otplate kredita po pristupačnijim uvjetima od tržišnih.

Naglasila je kako će Grad Rovinj u izgradnji stambenih građevina sudjelovati snoseći troškove uređenja i opremanja zemljišta, uređenja pristupnih površina, parkirališta, zelene površine, druge infrastrukture, priključaka na vodoopskrbu, odvodnju, elektroenergetsku mrežu i drugih troškova.

Pročelnik UO za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i izdavanje akata Ivan Begić rekao je kako je do sada u Rovinju poticanom stanogradnjom izgrađeno 60-ak stanova, a u novoj će se izgradnji, pored stambenih zgrada, izgraditi i manje dječje igralište.

Stanovi će se, kako je rečeno projektirati prema iskazanom interesu građana koji su sudjelovali u anketi, dok cijena još nije formirana, a biti će do oko 1.600 eura/m2.
Stanovi će se dodjeljivati sukladno bodovima podnositelja zahtjeva.

Prema riječima pročelnice UO za upravljanje imovinom i geodetskim poslovima Mirjane Bratulić, najviše bodova, njih 12, dobiti će podnositelji zahtjeva starosti od 26 do 45 godina života, a gledati će se i drugi kriteriji, poput vremena prebivanja na području Rovinja, broju članova obitelji, invaliditetu, sudjelovanju u domovinskom ratu i sl.

Važno je napomenuti i da budući korisnici navedenih stanova, iste ne smiju iznajmljivati, i to na rok od deset godina od kupnje.

Useljenje u stanove se očekuje krajem sljedeće godine.

Natječaj će biti otvoren 45 dana, te se zahtjevi mogu dostaviti poštom ili osobno do 26. ožujka do 16 sati u pisarnicu, a svakim danom od 8.30 do 11.30 i od 12.30 do 14.30 sati. Zahtjevi moraju biti na točno određenim obrascima, a sve se informacije mogu dobiti telefonski na broju 805-209. Javni natječaj se može pogledati na webu i oglasnoj ploči Grada Rovinja od petka, 9. veljače.

Početkom ožujka će biti održano i predstavljanje uvjeta, nakon toga slijedi lista prvenstva, projektiranje, ishođenje dozvola, a na kraju tekuće godine i početak gradnje.

(regionalexpress.hr)