Pula: Najavljen centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva

U prostoru Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu na Stoji, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena uspostava centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Regionalni centri kompetentnosti mjesta su izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu se, uz osnovnu djelatnost strukovnog obrazovanja, koja obuhvaća i provedbu učenja temeljenog na radu, obavlja i osposobljavanje te usavršavanje i druge djelatnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci pohvalila je veliki napor svih uključenih dionika prilikom pripreme i organizacije ovog projekta.

"Kada govorimo o turizmu, u Puli i ove godine bilježimo novi rekord dolazaka gostiju i broja njihovih noćenja te je stoga iznimno bitno da i radna snaga prati ovaj razvoj i turistički napredak. Već duži niz godina imamo uspješnu i pozitivnu suradnju sa Školom za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu te vjerujem kako ćemo tu suradnju nastaviti i u budućnosti", poručila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Valter Flego, župan Istarske županije, kazao je kako je Istra regija s najrazvijenijim turizmom, no kako ta činjenica treba biti poziv za nastavak napretka i razvoja u tržišnoj borbi s konkurentskim državama. "Na tržištu radne snage prolazimo kroz velike izazove te smatram kako svi zajedno trebamo učiniti sve što možemo kako bi zadržali visoki standard našeg turizma te kako bi nastavili s ulaganjem u naše znanje, vještine i kompetencije", kazao je župan Flego.

Ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Orhideja Petković kazala je kako je bit Centra daljnja suradnja svih uključenih dionika što predstavlja korak dalje pri izlasku iz školskih okvira i koji će pomoći pri izradi novih kurikuluma koji će odgovoriti na potrebe tržišta. (Grad Pula)