Pula: 4,3 milijuna kuna za novi kružni tok

Novoizgrađeni kružni tok u Puli na raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice od jučer je otvoren za promet.

Iz Grada poručuju kako se izdvojilo 4,3 milijuna kuna u izgradnju predmetnog kružnog toka čime je povećana razina sigurnosti i protočnost prometa u tom frekventnom dijelu gradu. Navedenom doprinose i izvedeni desni skretači iz Radićeve prema Rizzijevoj ulici budući vozila  ne opterećuju kružni tok. 

Radovi izgradnje kružnog toka započeli su u listopadu ove godine. U sklopu projekta  izgrađena  je oborinska odvodnja, javna rasvjeta,  rekonstruirane su prometnice koje se priključuju na kružni tok, rekonstruiran je glavni kolektor vode, odnosno izvedena je sva potrebna infrastruktura te su izgrađeni potporni zidovi i postavljeni rubnjaci nogostupa. 
Duljina zahvata obuhvaća oko 280 metara prometne površine s pripadajućom infrastrukturom.

Izvođač radova bilo je pulsko društvo Cesta d.o.o. izabrano kao najpovoljniji ponuditelj u otvorenom postupku javne nabave.

„Zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju za vrijeme odvijanja radova. Ovim smo projektom riješiti problematiku predmetnog raskrižja i povećali razinu sigurnosti svih sudionika u prometu. Pred nama je izgradnja kružnog toka na raskrižju Voltićeve i Rizzijeve ulice s pripadajućim dionicama prometnica u dužini od 260 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom te autobusnim ugibalištima. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 4,5 milijuna kuna od čega je u proračunu za sljedeću godinu izdvojeno 2,1 milijun kuna.  Sljedeći u nizu bit će i kružni tok na raskrižju Rizzijeve i obilaznice. Sve navedeno jasno naznačuje ulaganja u kvalitetan i dugoročan razvoj prometne infrastrukture sukladno potrebama građana grada Pule“ kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić. (Grad Pula)