Premijer u Požegi: Vlada će podržati kvalitetne projekte Grada

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je bio u radnom posjetu Požegi prilikom kojega je održan sastanak u Županijskoj vijećnici gdje se susreo sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem, županom Alojzom Tomaševićem i gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem, kako bi se osobno upoznao s ključnim prioritetima rada na županijskoj i gradskoj razini.

- Cilj ovoga sastanka je da se neposredno informiram o ključnim prioritetima i izazovima koji su pred ovom slavonskom županijom. Pojasnio sam prije svega interes Vlade RH da kroz provedbu programa stavi naglasak na projekt „Slavonija“ i kada je riječ o demografskim pitanjima, novim radnim mjestima, ulaganjima u poljoprivredu, regionalni i ruralni razvoj, kvalitetnije prometno povezivanje koje je osobito izraženo u Požeško-slavonskoj županiji. Smatram da su to ključni razvojni ciljevi u sljedećim godinama i u radu moje Vlade – rekao je premijer Plenković.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo i o aktualnim projektima u gradu Požegi, a premijer je istaknuo kako će Vlada nastojati pomoći da se kvalitetni projekti adekvatno financiraju, što kroz europska sredstva, što kroz direktni angažman hrvatske Vlade.

- Drago mi je da sam iz prve ruke čuo o svim projektima na kojima su se kolege trudili i radili proteklih godina. Osobito kada je riječ o postignućima na razini grada, od poduzetničkog inkubatora, Trga sv. Terezije, dovršetka Glazbene škole i čitavog niza drugih aspekata koji i Požegu i cijelu Zlatnu dolinu čine atraktivnom – dodao je Plenković.

Požeško-slavonska županija četrnaesta je po redu koju predsjednik Vlade posjećuje od početka svog mandata. Ovo je prvi posjet Andrej Plenkovića u ulozi premijera Požegi i Požeško–slavonskoj županiji. Posljednji put u posjetu Požegi Andrej Plenković bio je ovoga ljeta prilikom otvorenja novouređenih požeških Gradskih bazena, o čemu smo pisali ovdje. Nakon radnog sastanka, predsjednik Vlade prisustvovao je i sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, obivši prethodno novuređeni Trg sv. Terezije.