Pleternica: Na projektu pomoći u kući zaposlit će se 22 žene

Grad Pleternica pred potpisom je 3 milijuna kuna vrijednog ugovora s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kojim će se u sklopu projekta pomoći u kući 'Zaželi i ostvari' na dvije godine zaposliti 22 žene. Projekt se sastoji od četiri elementa: osposobljavanja i obrazovanja novozaposlenih žena, pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama, promidžbe i vidljivosti te upravljanja projektom. Usluge pomoći u kući primat će minimalno 88 korisnika.

'Projekt je od iznimne važnosti za naš grad koji je ruralno područje i u kojem ima veliki broj staračkih domaćinstava, tako da vjerujem da će broj korisnika biti veći od predviđenih 88. Važno je napomenuti da će se kroz projekt osigurati i potrepštine za krajnje korisnike kao npr. sredstva za čišćenje u mjesečnom iznosu od 200 kuna', kaže nam gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Podsjeće i da je Grad Pleternica dugi niz godina provodio sličan projekt 'koji je nažalost zbog nerazumijevanja bivše Vlade (SDP) ukinut 2014. godine, pa stoga svakako pozdravljam odluku Ministarstva da se kroz Europski socijalni fond omogući provedba ovakvog projekta od iznimne važnosti za ruralna područja'.

Projekt će trajati 30 mjeseci, a EU financira projekt u 100%-tnom iznosu. (gradonačelnik.hr)