Otvoreno multifunkcionalno igralište na pulskom Valdebeku

Bogatim sportsko-rekreativnim programom povodom fešte Mjesnog odbora Valdebek i Dana Sv. Tome zaštitnika Pule jučer je u Valdebeku i službeno otvoreno novoizgrađeno multifunkcionalno igralište. Manifestacija je okupila veliki broj mještana koji su pratili natjecanja u košarci, nogometu, odbojci, potezanju konopa, briškuli i trčanju za mlađe uzraste, a nagrade najboljim mladim natjecateljima uručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić. "Iznimno mi je zadovoljstvo što smo uspjeli okončati ovaj značajan projekt izgradnje igrališta i što će sve generacije moći uživati u novim sadržajima", poručio je gradonačelnik. Predsjednik Mjesnog odbora Valdebek Massimo Brajuha zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji tog projekta.
Novo multifunkcionalno igralište prostire se na 10 tisuća metra kvadratnih te sadrži  boćalište, igralište za košarku, odbojku, badminton i mali nogomet, dječje igralište s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđeni prostor za pse, biciklističko - pješačku stazu, teren i stolove za stolni tenis te ostalu prateću opremu i infrastrukturu. Investicija, s kojom se započelo u listopadu prošle godine, iznosi oko 4,5 milijuna kuna, a radove je izvodila zajednica ponuditelja Cesta d.o.o. Pula i Croatia Tenis d.o.o. Zagreb.
Uz postojeće uređene zelene površine i gradske parkove, obnovljena dječja igrališta, multifunkcionalno igralište predstavlja još jedan idealan prostor za druženje, zabavu i sport. (Grad Pula)