Velika Gorica: Otvoren novi gradski bazen, kupanje do Nove godine besplatno

Dvije godine od početka gradnje, u utorak je konačno otvoren gradski bazen u Velikoj Gorici, a otvorenju je, uz gradonačelnika Dražana Barišića, predstavnike Grada i gradske vijećnike, nazočila i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

„Nadam se da ćete na bazenu provesti lijepe trenutke i u obiteljskom okruženju. Unatoč odličnoj povezanosti Velike Gorice sa Zagrebom, Gorica se razvija kao samostalan grad sa svojim identitetom. Ona nije samo razvojno sjedište Turopolja već i cijele zagrebačke županije. Znamo koliko je plivanje važno za pravilan psihofizički razvoj djece, ali i za rekreaciju svih dobnih skupina stanovništva. Zato je posebno važno što ste dobili bazen, te više ne morate odlaziti u Zagreb zbog plivanja“, poručila je predsjednica, a prenio je 24sata.

„Prošlo je više od trideset godina, planirali smo izgraditi bazen međutim očito nismo imali toliko kapaciteta napraviti to. Prošlih godina pristupili smo tom projektu vrlo razborito i s vlastitim sredstvima iz Gradskog proračuna. Isfinancirali smo ovaj projekt u vrijednosti 40 milijuna kuna i time ćemo omogućiti razvoj vodenih sportova u našoj Gorici, školu plivanja, međutim ovaj bazen služit će i svima nama za rekreaciju. Želja nam da u ovom dijelu grada uz kompleks bazena, uz nekoliko sportskih dvorana otvoriti još nekoliko rekreativnih i sportskih borilišta i da omogućimo svima nama da živimo što bolje i kvalitetnije u našem gradu“, poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Naime, izgradnja gradskog bazena započela je u 2016. godini. Zgrada se sastoji od tri etaže – podruma, prizemlja i jednog kata, a uključuje dva bazena, jedan za djecu i neplivače te drugi, veći bazen.

„Zajedničkim skokom goričkih školaraca danas je svečano otvoren gradski bazen. Svečanost otvaranja svojom je nazočnošću uveličala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Bazen je za sve Velikogoričane otvoren od sutra u 6:00 sati, a kupanje će do Nove godine biti besplatno“, poručio je gradonačelnik na svojoj FB stranici. (gradonačelnik.hr/J.L.)