Orahovica: Udvostručene božićnice i uskrsnice za umirovljenike, one slabijeg imovinskog stanja i osobe s invaliditetom

U Proračunu za 2019. godinu, Grad Orahovica osigurao je dvostruko više sredstava, odnosno 240.000 kuna za naknade povodom Božića i Uskrsa koje isplaćuje umirovljenicima, socijalno ugroženima i invalidnim osobama s područja grada kako bi im olakšali blagdansko vrijeme.

Umjesto dosadašnjih 100 kuna, od 2019. godine taj iznos biti će 200 kuna.

Božićnica  i Uskrsnica u iznosu od 200 kuna bit će isplaćena umirovljenicima s područja grada Orahovice, čija mirovina ne prelazi 2.000 kuna. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu božićnice, ukoliko zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO – a ne prelazi iznos od 2.000 kuna.

Osim povećanih naknada za umirovljenike, Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice obilježavaju unazad dvije godine i Međunarodni dan starijih osoba prigodnim programom u parku u znak zahvalnosti žiteljima Orahovice na svemu onome što ostavljaju mlađim naraštajima.

Također, u 2019. godini Grad je osigurao i prostore za Orahovačku udrugu umirovljenika kako bi svoje aktivnosti obavljali u što boljim uvjetima.

„Budući da su umirovljenici i starije osobe, uz djecu, najranjivija skupina društva, posebnu pažnju Grad je posvetio i zdravstvenoj skrbi, te tako  osigurava i ove godine dolazak specijalista u Dom zdravlja kako bi im zdravstvena zaštita bila što dostupnija u samom gradu“, zaključila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (Grad Orahovica)