Ogulin: U 2018. kreću edukacije poduzetnika koje će se financirati iz EU fondova

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović potpisao je u ime Grada pismo namjere sudjelovanja i suradnje na projektu Akademija poduzetništva koju će provoditi tvrtka PL EUROPA d.o.o. i koja će projekt prijaviti na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru poziva Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI). Vrijednost projekta iznosi preko 500.000,00 kuna, od čega će se 85% financirati putem EU fondova, a 15% će financirati poduzeće PL EUROPA.

'Sredstvima EU fondova ćemo omogućiti ogulinskim poduzetnicima i obrtnicima edukacije i savjetovanja kako bi poboljšali svoje poslovanje i tako ojačali gospodarstvo grada', poručio je na svom FB-u gradonačelnik Domitrović.

Projekt će se realizirati u drugoj polovici iduće godine, a namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima sa područja Grada Ogulina, koji imaju otežan pristup skupim edukacijama i savjetovanjima koje se odvijaju u susjednim velikim gradovima.

Osim edukacija projektom se predviđa otvaranje i opremanje zajedničkog besplatnog radnog co-working prostora, najavljuje gradonačelnik. (gradonačelnik.hr).