Ogulin: Novim voznim parkom smanjit će se troškovi vatrogastva

Novi gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović pokrenuo je proces racionalizacije u Javnoj vatrogasnoj postrojbi i Područnoj vatrogasnoj zajednici, a cilj je racionalizirati troškove vatrogastva smanjenjem troškova voznog parka na način da se prastara skupa vozila zamjene novima.

Kako je objavio na svom Facebooku, Domitrović se sastao sa predstavnicima tvrtke Flammifer, koja se bavi proizvodnjom vatrogasne opreme i vozila, generalom Mladenom Markačom i Gortanom Žugecom.

'Trenutno su neka vozila stara 30 pa i 50 godina, što znači da je održavanje skupo. Zbog velike mogućnosti kvara vatrogasci moraju u rezervi imati više vozila nego je potrebno. Uz to nova vozila su višenamjenska, jedno novo vozilo zamjenjuje nekoliko zastarjelih. Velik i stari vozni park povlači za sobom velike troškove registriranja svih tih vozila, nabavke guma, treba više vozača, mjesta za garažiranje, itd. Ukratko, modernizacijom i pomlađivanjem voznog parka smanjiti bi troškove', navodi Domitrović.

Zapovjednik JVP Ivan Luketić je dobio stoga zadatak da napravi analizu sadašnjeg stanja voznog parka i troškova održavanja te prikaz potreba. Temeljem toga će se uz pomoć stručnjaka tvrtke Flammifer napraviti projekt skrojen po mjeri JVP, a to će biti osnova za izradu plana nabavke novih vozila. U svemu će sudjelovati i predsjednik Područne vatrogasne zajednice Franjo Kolić, navodi Domitrović. (gradonačelnik.hr)