Novska: Završena obnova DV 'Radost' vrijedna 2,4 milijuna kuna

Energetska obnova Dječjeg vrtića „Radost“, vrijedna ukupno 2,4 milijuna kuna privedena je kraju. Zgrada DV je tako dobila novu fasadu i stolariju, a očekuje se ušteda od 70%.

Grad Novska je za obnovu izdvojio 462 tisuće kuna, dok su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti povukli 780 tisuća kuna, a 1,2 milijuna kuna iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

U tijeku je i izgradnja novog vrtića koji će moći primiti pet novih odgojnih skupina, a Grad je putem Ministarstva regionalnog razvoja i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje za izgradnju osigurao iznos od 4,7 milijuna kuna.

Podsjetmo, ovo je još jedna od demografskih mjera koje provodi Grad Novska. Naime, Novska je jedan od prvih gradova koji će isplaćivati, prema Vladinoj novoj demografskoj mjeri, svim roditeljima koji rade u gradskoj upravi, gradskim ustanovama, tvrtkama te organizacijama koje se financiraju iz gradskog proračuna 10 tisuća kuna naknada za novorođenčad. Uz to, gradonačelnik Piletić je i početkom svog mandata povećao iznose naknada za novorođenčad i to s 1.000 kuna na 2.500 za prvo, 5.000 za drugo te 10.000 za svako treće i sljedeće dijete u obitelji. (gradonačelnik.hr/J.L.)