Novska: Novi vrtić bit će završen do lipnja

fo: Shutterstock

Mjesec dana od početka postavljanja prvih čeličnih modula na betonske temelje, zgrada budućeg novog Dječjeg vrtića „Stribor“ na Ukladama poprima konačni izgled. Zgrada je složena od 25 modula, izvođač je tvrtka DETMERS KONTEJNER d.o.o. iz Svetog Križa Začretje, a djelatnici tvrtka trenutno ugrađuju potrebne instalacije, postavljaju toplinske obloge u zidove i obavljaju ostale radove koji se odvijaju očekivanom dinamikom.

Kako nam je potvrdio gradonačelnik Marin Piletić, završetak radova planira se do sredine godine, pa bi s početkom nove pedagoške godine u novi vrtić mogli 'useliti' prvi mališani.

'Grad je prethodnih godina nalazio prijelazna rješenja za djecu kojima je trebao smještaj u vrtiću, no bez obzira, za njih oko 20 problem sa smještajem i dalje postoji. Najesen, s otvaranjem novog vrtića, bi i to trebalo biti riješeno. Prema planu, tamo će se moći smjestiti pet novih skupina djece', kaže nam, pak, zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš .

Grad Novska sustavno ulaže u kvalitetan smještaj djece i uvjete rada kao i povećanje kapaciteta vrtića. Što potvrđuje, kako je nedavno rekao gradonačelnik Marin Piletić, da se vodi briga o demografiji i da djece u gradu ima.

Prepoznato je to i u Ministarstvu demografije  koje je dalo 1,5 milijuna kuna od ukupno 2,7 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekta. Od Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti dobiveno je 780 tisuća dok je Grad Novska izdvojio 462 tisuće kuna.

Nedavno je završena energetska obnova Dječjeg vrtića „Radost“, čime se potrošnja energenata uvelike smanjila. Vrtić ima mjesta za 186-tero djece,  a ugodan boravak ima i dvije skupine djece smještenih u uređenom prostoru Pastoralnog centra župe Bl. Alojzija Stepinca. 

Dječji vrtića „Stribor“ primat će novih pet odgojnih skupna djece, kako je rekao Marin Piletić, gradonačelnik, uz sve ostale mjere koje Grad može ponuditi, izgradnja novog vrtića je najbolja demografska mjera i pokazatelj da djece u Gradu ima. (Grad Novska, L.K.)