Novska: NoRa seli u nove prostore, a s gradom radi na projektima vrijednim 12,5 milijuna eura

Razvojna agencija Novske NoRa seli u nove prostore, gradonačelnik Novske Marin Piletić potpisao je ugovor s izvođačem radova, poslovi bi trebali trajati oko četiri mjeseca, a i novi prostor otvorit će nove mogućnosti i investicijsko razdoblje za Novsku, stoji u priopćenju na službenim stranicama Grada Novske. NoRa seli iz prostora  u ulici Kralja Tomislava u prostor koji se uređuje u Potočnoj ulici, zgradu u kojoj je  smješteno i poduzeće Novokom.

Gradonačelnik je prilikom potpisivanja ugovora naglasio kako je NoRa u partnerstvu s Gradom Novska, od početka rada početkom prošle godine ugovorila 146 milijuna kuna bespovratnih sredstava za razne projekte na području Grada, ali i da se rade i novi projekti u visini 12,5 milijuna eura.

Potpisani su i Ugovori o dodjeli potpore male vrijednosti za 2019. godinu za Mjeru 1. i  Mjeru 3. Za „očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja“ potpora je dana dvojici obrtnika, a kroz Mjeru 3, potpore za razvoj postojećih obrta i poduzetnika, dana je trojici obrtnika. Time se omogućava da svaki obrt otvori jedno novo radno mjesto. (gradonačelnik.hr, L.K.)