Novska: 16 nezaposlenih osoba potpisalo ugovore o radu kroz mjere zapošljavanja

U Gradu Novskoj nedavno je 16 dugotrajno nezaposlenih osoba potpisalo ugovore o radu kroz Mjere programa javnih radova, a posao je dobilo još 8 nezaposlenih iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i oni koji se nalaze u nepovoljnijoj  poziciji na tržištu rada. Kroz razne projekte financirane sredstvima Europske unije i Ministarstva, u Gradu je otvoreno 130 radnih mjesta u nešto više od godine dana.

„Obrazujemo mlade ljude i stvaramo novi tim koji treba generirati ubrzani rast Grada Novske“, na potpisivanju je naglasio Marin Piletić, gradonačelnik.

Jedna od Mjera smanjenja nezaposlenosti  su i Potpore  za samozapošljavanje,  nepovratna sredstva za poduzetnike početnike u visini sto tisuća kuna, 55 tisuća koje osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje, a 45 tisuća kuna dodjeljuje Grad Novska.

Potpisivanjem ugovora i mogućnost dobivanja sredstava za otvaranje obrta nedavno  je iskoristilo troje poduzetnika početnika, a ugovore je potpisalo s još troje vlasnika. Istaknuvši kako je projekt potpore  za samozapošljavanje  jedan od najdražih projekata gradske uprave, gradonačelnik očekuje i nova potpisivanja  s poduzetnicima početnicima. (Grad Novska)