Šibenik dobiva suvremeni ulaz u grad, još 7 milijuna kuna za lučicu Vrnaža

Ključne infrastrukturne projekte u gradu Šibeniku, čvor Meterize i uvalu Vrnaža, obišao je jučer ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića te predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića i ostalih suradnika. Gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić, ministru su predstavili projekte i tijek njihove realizacije, prilikom čega je ministar Butković izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova.

'Šibenik će dovršetkom projekta čvora Meterize imati suvremen i infrastrukturno opremljen ulaz u grad kakav i priliči turističkom središtu. Zadovoljan sam viđenim na terenu, prva faza izgradnje komunalne lučice Vrnaža je gotova, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za drugu fazu projekta osiguralo je dodatnih sedam milijuna kuna', kazao je ministar Oleg Butković.

Gradonačelnik Burić istaknuo je kako je moderncizacija cestovne infrastrukture na glavnim punktovima u gradu bila jedan od ciljeva je ušao u mandat.  'Realizacijom projekta na Meterizama Šibenik će dobiti suvremene kružne tokove i nadvožnjak, kojima će se pojačati protočnost i sigurnost prometa, stoga sam iznimno zadovoljan što se  projekt uspješno privodi svome kraju.  Uvala Vrnaža nakon višegodišnje zapuštenosti već sada poprima izgled uređene i planski izgrađene komunalne lučice, prve takve u Šibeniku. Nakon kompletnog uređenja lučica će služiti za privez 600-tinjak brodica naših Šibenčana i potpuno će izmijeniti i unaprijediti vizuru ovog dijela grada', istaknuo je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska ova dva projekta. (Grad Šibenik)