Metković: Za poduzetnike i poljoprivrednike osigurano 950 tisuća kuna

Grad Metković raspisao je javni poziv za potpore poljoprivrednicima i poduzetnicima ukupne vrijednosti 950 tisuća kuna, što je za oko 300 tisuća kuna više nego prošle godine.

Za poljoprivrednike je, tako, u proračunu predviđeno 450 tisuća kuna, dok im je u prošloj godini bilo osigurano 270 tisuća, a za poduzetnike 500 tisuća, za razliku od prošlogodišnjih 360 tisuća.

Što se poljoprivrednika tiče, najjača mjera su potpore za obnovu i gradnju plastenika/staklenika, za što je predviđeno 180 tisuća kuna, a tu su još i poltpore za nabavku opreme, alata i strojeva, za udruživanje proizvođača, te za uvođenje ekološki naprednih metoda u poljoprivredi.

Za poduzetnike su u Gradu Metkoviću ove godine predvidjeli tri ključne vrste potpora – za nabavu strojeva, alata, opreme i uređenje poslovnih prostora, za što je predviđeno 350 tisuća kuna, potom su tu potpore za novoosnovane tvrke i obrte za što je predviđeno 100 tisuća kuna, te još 50 tisuća za sufinanciranje pripreme i prijave EU projekata.

U Gradu Metkoviću se nadaju da će poduzetnici ove godine iskoristiti sa sredstva koja su im na raspolaganju kako bi unaprijedili i razvili svoje poslovanje.

'Nakon što smo prošle godine prvi puta u povijesti Metkovića uveli sustav  potpora poljoprivrednicima i poduzetnicima, ove godine smo redefinirali programe i značajno povećali sredstva jer razvoj poduzetništva je preduvjet razvoja svakog grada pa tako i grada Metkovića', kaže gradonačelnik Dalibor Milan. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)