Metković: Potpisani ugovori za potpore sa 21 poduzetnikom

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan danas je u Gradskom kulturnom središtu potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava s 21 poduzetnikom. Vrijednost potpisanih ugovora je 417.204,26 kuna, a kako je gradonačelnik objavio na svom FB-u, u ovom trenutku imaju još 3 poduzetnika koji su se javili na Mjeru 1 za poduzetnike početnike, i s kojima će potpisati ugovor po donošenju zaključka. 'Mjera 3 je i dalje otvorena za prijave, te ovim putem pozivam sve poduzetnike koji pripremaju i kandidiraju EU projekt da se prijave na Javni poziv', poručuje gradonačelnik.

Nakon što su prošle godine po prvi put uveli program potpora poduzetnicima i za njega u proračunu osigurali 360 tisuća kuna, Dalibor Milan i njegova gradska uprava u ovogodišnjem su Proračunu ta sredstva povećali na pola milijuna kuna, pa su povećane i potpore po pojedinim mjerama te postotak gradskog sufinanciranja, pa su mjere izazvale veliki interes poduzetnika.

'Ovo je još jedan znak kako Grad Metković brine o svojim poduzetnicima te im na ovaj način olakšava njihovo poslovanje, jer malo i srednje poduzetništvo je preduvjet razvoja svakog grada i države', poručio je gradonačelnik Milan. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)