Labin: Tvrtka Bibetech otvorila proizvodni pogon u Poslovnoj zoni, do kraja godine još 60 zaposlenih

U subotu je u labinskoj Poslovnoj zoni Vinež svečano otvoren novi proizvodni pogon tvrtke Bibetech, a, ,najavljeno je i skorašnje otvorenje tvrtke Euronewpack Alba koje uz Carel Adriatic čine jednu cjelinu na području industrijske zone Vinež.
Bibetech ima 40-ak zaposlenih, operateri su na linijama, alatničari, skladištari, administracija, voditelji. Rade na 8 strojeva brizgalica za plastiku, a do jeseni će biti postavljeno 10 novih, pa će i broj zaposlenih povećati, za 15- novih radnika uskoro, a do kraja godine i do 100 . Najavio je član uprave i vlasnik, Gianpietro Bergamin

U Euronewpack Alba, testiraju probnu proizvodnju dok čekaju uporabnu dozvolu, i za to vrijeme stvaraju mrežu suradnika u Istri. U poduzetničku zonu došli su na poticaj tvrtke Carel Adriatic, zbog praktičnih razloga, kako bi zajedničkim prijevozom smanjili troškove dostave potrebnih komponenti. Rekao je direktor, Piergiorgio Pigatto.

U Carel Adriatic, postavljen je cilj da pogon na Vinežu postane glavni centar proizvodnje raznih komponenti elektroničkih i električnih proizvoda, za Istočnu Europu, kazao je manager, Alberto Fasolo.

Grad Labin je prvi istarski grad koji je dobio prestižni certifikat Business Friendly Certificate o povoljnom poslovnom okruženju. Želimo biti prijatelji i partneri svima koji žele uložiti u Labin, tu razvijati nove tehnologije, zaposliti naše stručnjake, pošteno platiti njihovo znanje i rad, kako bi svojoj obitelji mogli osigurati perspektivu na rodnoj grudi,“poručio je gradonačelnik Valter Glavičić.

O važnosti ovog događaja, i vrijednosti same zone i njezinih tvrtki govorili su kao izaslanik Župana Istarske županije Valter Poropat, saborski zastupnik Tulio Demetlika, načelnik Sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu u Ministarstvu poduzetništva i obrta, Sani Ljubunčić i talijanski konzul u Rijeci, Paolo Palminteri. (Grad Labin)