Kurikularna reforma: Započela "Škola za život" u OŠ Vladimira Vidrića u Kutini

Ove će školske godine učenici prvog i petog razreda Osnovne škole Vladimir Vidrić pohađati sve nastavne predmete vođene prema eksperimentalnom programu „Škola za život“, a učenici sedmih razreda radit će po eksperimentalnom programu iz kemije, fizike i biologije. Škola za život donosi nove nastavne materijale, uključujući i digitalne, nove kurikulume, metode i načine poučavanja.

Prilikom svečanoga prijema, prvašiće i njihove roditelje pozdravila je ravnateljica škole Snježana Coha te im zaželjela dobrodošlicu. Podršku prvašićima pružili su i predstavnici Grada Kutine i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

"Radili smo cijelo ljeto pa i ovaj vikend. Nije nam žao jer će naši učenici Škole za život započeti nastavnu godinu s novim udžbenicima. Veselimo se promjenama", istaknula je Snježana Coha, ravnateljica.

Podsjetimo, Kutina je po prvi put ove godine sufinancirala nabavu svih udžbenika za osnovnoškolce te su tako učenici od prvog do četvrtog razreda ostvarili pravo na iznos od 450 kuna, dok se učenicima od petog do osmog razreda udijelio iznos od 750 kuna. (Grad Kutina)