Koprivnica: Potpisani novi ugovori sa zaposlenicima gradskog vrtića, plaće povećane za 630 kuna

Prije šest dana je potpisan novi kolektivni sporazum sa zaposlenima u Dječjem vrtiću Tratinčica. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljeno sve ono što novi ugovor nosi, ali i nove pogodnosti koje očekuju roditelje i djecu koji su korisnici usluge Dječjeg vrtića „Tratinčica“.

Na konferenciji su ispred pregovaračkog tima Dječjeg vrtića „Tratinčica“ pristane bile Sandra Oreški, Maja Ranilović, Božica Vrabelj i Dijana Suvalj. Ispred Grada Koprivnice na konferenciji su prisutni bili gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnici Ana Mlinarić, Dubravka Kardaš i Dario Jembrek. Prisutna je bila i ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Ida Šipek.

„Izuzetno smo zadovoljni što smo došli do kraja naših pregovora i što smo danas potpisali novi ugovor. Mogu reći ispred svih djelatnika vrtića da ovu povišicu smatram priznanjem za našu struku i za sav trud i entuzijazam koji djelatnici vrtića svakodnevno ugrađuju u svoj rad s djecom“, rekla je Sandra Oreški te napomenula kako je Koprivnica još jednom pokazala da je grad prijatelj djece i da svako ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost.

Okupljenima se obratila i ravnateljica Ida Šipek.

„Grad je uvijek bio podrška svim zaposlenicima, a ovo je još jedan način pokazivanja podrške njihovom radu i poticaj za dalje“, kazala je Ida Šipek.

Novim ugovorom plaće zaposlenika u vrtiću u prosjeku povećat će se za 630,00 kuna.

„Grad koji želi imati stabilnu budućnost i želi iz nje i dalje čuvati snažno gospodarstvo te raditi nove iskorake, mora biti spreman na iskorake i ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje. Jedna od koraka zasigurno je i povećanje plaća našim djelatnicima u Dječjem vrtiću „Tratinčica“, a u pripremi su infrastrukturni projekti“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik je u svom obraćanju također naglasio kako je Koprivnica jedna od rijetkih gradova koji bilježi rast broja stanovnika od zadnjeg popisa, te rast broja djece u vrtićima i školama.

„Od 1. siječnja iduće godine roditelji više neće trebati nabavljati potrošni materijal za vrtić, a i vraćamo mjeru kojom se boravak drugog djeteta u vrtiću sufinancira u iznosu od 50 posto, dok ostaje mjera da je smještaj trećeg djeteta besplatan“, zaključio je gradonačelnik Jakšić te se zahvalio svim djelatnicima vrtića koji su u posljednjih godinu dana napravili velike iskorake u radu istoga. (Grad Koprivnica)