Koprivnica: 3,3 milijuna kuna za studentske stipendije

Grad Koprivnica sklopio je nove ugovore sa studentima za akademsku godinu 2018/2019. Ugovore je danas studentima uručio Mišel Jakšić, gradonačelnik, a događaju su prisustvovali su i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika.

Grad Koprivnica stipendira redovne studente s područja Grada Koprivnice na preddiplomskom i diplomskom studiju, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Koprivnice i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine.

Stipendije studentima s područja Grada Koprivnice u akademskoj godini 2018./2019. iznose 550,00 kn mjesečno za studiranje u Republici Hrvatskoj, odnosno 1.100,00 kn za studiranje van Republike Hrvatske, a sredstava za isplatu stipendija osigurana su u Proračunu Grada Koprivnice.

U Proračunu ove godine planirano je za isplatu studentskih stipendija 3.300.000,00 kn. 116 studenata će potpisati nove Ugovore i njima će u siječnju biti isplaćena stipendija za mjesec listopad, studeni i prosinac 2018. godine te će im se dalje redovno stipendije isplaćivati svaki mjesec. Grad trenutno stipendira oko 440 studenata, od kojih je 13 inozemnih. (Grad Koprivnica)