Karlovac: Zahuktala se obnova škola i vrtića

Dok su učenici i djeca više od mjesec dana na zasluženim ljetnim praznicima, radovi na uređenju obrazovno-odgojnih ustanova grada Karlovca su u punom jeku, s ciljem da naši mladi naraštaji novu školsku i vrtićku godinu dočekaju u što kvalitetnijim uvjetima, javljaju iz Grada. 
Zato je nedavno uređen okoliš OŠ Rečica, a vrijednost projekta iznosila je 105 tisuća kuna. Osnovna škola Dubovac kreće s energetskom obnovom zgrade u Nemičićevoj ulici, a radovi se procjenjuju na 600 tisuća kuna. U OŠ Grabrik počelo je uređenje sanitarnih čvorova razredne nastave u vrijednosti 300 tisuća kuna. Područna škola Tušilović uređuje unutrašnjost zgrade u vrijednosti od 207 tisuća kuna.
U sklopu projekta Energy@school financiranog iz programa Interreg Central Europe tijekom kolovoza će se u osnovnim školama Mahično, Rečica, Švarča, Dubovac i Braća Seljan ugraditi termostatski ventili kojima će škole dodatno povećati svoju energetsku učinkovitost i smanjiti potrošnju toplinske energije. Ukupna vrijednost ove investicije je 120 tisuća kuna. U narednih par mjeseci škole će u nekoliko učionica dobiti LED rasvjetu, te će biti ugrađeni mjerači potrošnje energije koji će pomoći profesorima i učenicima (stariji i mlađi čuvari energije) uključenima u provedbu projekta da na inovativan i zabavan način uče kako štedjeti energiju u svom okruženju. Ukupna vrijednost svih investicijskih ulaganja u ovih pet škola kroz projekt Energy@school iznosi 51.850,00 EUR-a.
Započela je druga etapa dogradnje Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji, a projekt je vrijedan milijun kuna.
Osim na školama, radi se i na predškolskim objektima. Trenutno je u tijeku izrada projektne dokumentacije za vrtić Dubovac, a do jeseni će biti gotovi radovi na izgradnji novog vrtića Rakovac kako bi na vrijeme otvorio svoja vrata korisnicima. (Grad Karlovac)