Jesenski čarobni kutak u Svetoj Nedelji

U srijedu, 5. listopada 2016. godine Turistička zajednica grada Svete Nedelje i stanovnici Grada Svete Nedelje unijeli su dašak jeseni na svetonedeljski trg i u malom improviziranom dvorištu stvorili pravu jesensku čaroliju te time najavili brojna događanja u Svetoj Nedelji tijekom listopada i studenog.

Posebna atrakcija dekorativnog jesenskog kutka također čini: buča od 140 kilograma Željka Korneta, velika drvena skulptura “brentaša” visine 2 metra, autora Borisa Krajačića i drvena bačva od 400 litara Alojza Požgaja.

Sve to nastalo je na inicijativu Turističke zajednice grada Svete Nedelje, a u suradnji sa stanovnicima našeg Grada i komunalnom tvrtkom Svenkom koja je pomogla u prikupljanju i prijevozu izložbenih primjeraka.

Dvorište je zahvaljujući odličnoj suradnji i odazivu stanovnika ukrašeno brojnim jesenskim plodovima: bučama, kukuruzom, stabljikama kukuruza, lišćem, slamom, sijenom, divljim kestenima, ukrasnim bučama i pletenim košarama. Ostale dekoracije djelo su mnogih Svetonedeljčana koji su se odazvali pozivu Turističke zajednice preko društvenih mreža te sudjelovali u dekoriranju dvorišta.