Ivanić Grad: Besplatno ljetovanje za osobe s invaliditetom i odlikaše iz siromašnih obitelji

Grad Ivanić-Grad osigurao je sredstava za darivanje starijih osoba, socijalno ugroženih osoba i osoba s invaliditetom te za ljetovanje učenika i osoba s invaliditetom u 2017.godini

Između Grada Ivanić-Grada, Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad je potpisan Sporazumom o osiguranju i izdvajanju sredstava za darivanje starijih osoba, socijalno ugroženih osoba i osoba s invaliditetom te za ljetovanje učenika osnovnih škola i osoba s invaliditetom.

Grad Ivanić-Grad u svom Proračunu osigurao je tako sredstva za poklon pakete vrijedne 140 kuna u prigodi Uskrsa, Međunarodnog dana starijih osoba i Božića/ Nove Godine, te za podmirenje troškova ljetovanja za 20 djece, odličnih učenika primjerenog vladanja iz socijalno ugroženih obitelji. U suradnji s Udrugom Mali princ za osobe s invaliditetom za koje roditelj, staratelj ili udomitelj stječe pravo na pomoć za podmirenje troškova ljetovanja osigurano je pet mjesta. Za podmirenje troškova ljetovanja djece koji uključuju prijevoz, osiguranje, četiri obroka, zdravstvenu zaštitu, školu plivanja, radionice prve pomoći Crvenog križa, kulturne, sportske i zabavne sadržaje osigurano je 1.400,00 kn po učeniku, dok je za podmirenje troškova ljetovanja osoba s invaliditetom osigurano 1.700,00 kuna po osobi, javljaju iz Grada. (Grad Ivanić Grad)