Grubišno Polje: Srednja škola osigurala 369 tisuća kuna za traktor i dostavno vozilo

Srednja škola Bartola Kašića putem natječaja Ministarstva poljoprivrede osigurala je 369 tisuća kuna za traktor vrijedan 165 tisuća i dostavno vozilo vrijedno 204 tisuća kuna.

U grubišnopoljsku Srednju školu Bartola Kašića jučer je stigao novi traktor, koji će povećati kvalitetu provođenja programa za izobrazbu učenika poljoprivrednih gospodarstvenika. Naime, škola se još lani u studenom javila na natječaj Ministarstva poljoprivrede i dobila odobrenje za projekt vrijedan 369 000 kuna, kojim je obuhvaćena nabavka traktora vrijednoga oko 165 000 kuna, te dostavnoga vozila vrijednog 204 000 kuna.

-Nakon što je ministarstvo doznačilo novac, traktor je vrlo brzo isporučen, budući da je riječ o hrvatskom proizvodu. Kroz neko vrijeme, pak, školi će biti isporučeno i dostavno vozilo koje je inozemne marke. Riječ o Opelu Movanu-pojasnila je ravnateljica škole Ana Ivšić. I jedno i drugo vozilo bit će u službi projekta koji će škola provoditi u razdoblju od osam mjeseci u okviru kojega će osnovnu školu opskrbljivati poljoprivrednim proizvodima. No, u budućem razdoblju škola će nabaviti još opreme za program poljoprivrednog gospodarstvenika, odnosno priključke za novopristigli traktor.

Ministarstvo poljoprivrede je za projekt nabavke dvaju vozila osiguralo 93 posto od ukupnih 369 000 kuna, dok je ostatak namirio školski osnivač, odnosno Bjelovarsko-bilogorska županija.

(grubisnopolje.hr)