Gradu Čazmi odobreno 40.000 kn za izradu Lokalnog programa za mlade

Gradu Čazmi odobreno je 40.000 kn za izradu Lokalnog programa za mlade grada Čazme. Sredstva je odobrilo Ministarstvo za demografiju, socijalnu politiku obitelj i mlade, u sklopu Javnog poziva za mlade 2017. godine.

Projekt će se provoditi u suradnji s DND Čazma, KUD Čazma te Savjetom mladih. Provedba projekta počinje 16.10.2017. i trajat će 12 mjeseci.

Projektom se želi izraditi održivu lokalnu strategiju za mlade i akcijski plan utemeljen na postojećim potrebama mladih, kojim će se definirati ciljevi, zadaci i mjere za unaprjeđenje položaja mladih u lokalnoj zajednici. Također se želi povećati broj mladih uključenih u različita područja društvenog života i aktivno rješavanje društvenih problema aktiviranjem Udruge mladih Grada Čazme, pridonijeti podizanju razine informiranosti kroz jačanje kapaciteta Savjeta mladih i organizacija civilnog društva usmjerenih na potrebe mladih te doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih mladih osoba na području grada Čazme zapošljavanjem jedne osobe na projektu. (Grad Čazma)