Grad Karlovac uvodi prometne redare

Nakon što su im smanjene cijene i trajanje naplate parkiranja, te potpuno ukinuta naplata u određenim dijelovima grada, Karlovčani će uskoro na ulicama počet sretati i prometne redare. To je novost u radu gradske uprave Grada Karlovca. Koliko često će izlaziti na teren još nije poznato, ali svakako će to biti u bilo koje doba dana, tijekom cijelog tjedna, uključujući i vikenda, najavljuju iz Grada. Prije konačnog dogovora o dinamici terenskog rada sadašnji komunalni redari u Gradu Karlovcu, njih sedam, najprije moraju završiti posebnu obuku za obavljanje poslova prometnog redara u trajanju od tri tjedna koja se provodi u Policijskoj akademiji. Komunalni redari tak će postati i prometni, a u planu su i nova zapošljavanja, no u Gradu još ne iznose točen datume.

Kako je istakla pročelnica Hermina Komanac, cilj je što kvalitetnije urediti sustav prometa i parkiranja u gradu, kako bi građanima život bio ugodniji, jednostavniji i u konačnici sigurniji. Upravni odjel za komunalno gospodarstvo tijekom cijele godine bavi se upravo svakodnevnom komunalnom problematikom koja utječe na kvalitetu života građana, od čišćenja kanala u ruralnim dijelovima grada do javne rasvjete, rampi za invalidne osobe, održavanje cesta, biciklističkih staza, blagdanskog kićenje grada, održavanje objekata u vlasništvu Grada, komunalnog reda ...
-To je svakodnevni život grada i svaki zadatak pokušavamo riješiti u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, što kvalitetnije i bolje, na zadovoljstvo svih naših građana, zaključila je pročelnica Komanac. (gradonačelnik.hr/Grad Karlovac)