Gospić: Grad će financirati liječenje i zbrinjavanje napuštenih pasa

fo: Pixabay

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i direktor Veterinarske ambulante Gospić d.o.o. Tomislav Rukavina prošlog su tjedna potpisali tri Ugovora vezana uz zaštitu životinja na području Grada Gospića.

Prvi potpisani ugovor odnosi se na financiranje označavanja (mikročipiranja) pasa u 2019. godini u Gradu Gospiću za koji je izdvojeno 30 tisuća kuna. Ovim ugovorom Grad u potpunosti financira mikročipiranje pasa u iznosu od 100,00 kuna. Iz Grada ističu kako je cilj ovog ugovora građanima financijski olakšati držanje kućnih ljubimaca te smanjiti broj neoznačenih, napuštenih i izgubljenih pasa na području Grada.

Drugim ugovorom, za koji je također izdvojeno 30 tisuća kuna, dogovoreno je sufinanciranje troškova sterilizacije pasa u tekućoj godini čime se želi smanjiti nekontrolirano razmnožavanje i napuštanje životinja. Temeljem ovog ugovora Grad sufinancira sterilizaciju pasa u iznosu od 300,00 kuna.

Posljednji se ugovor odnosi na financiranje troškova primarnog liječenja i pružanja privremenog smještaja pronađenim psima kojim nije pronađen vlasnik. Cilj je zbrinuti se o životinjama koje su napuštene i ozlijeđene kako bi im se omogućio transport do skloništa te kako bi bile u stanju za potencijalno udomljavanje. Grad je za ove potrebe osigurao 64.100,00 tisuća kuna.

Zamjenica gradonačelnika, Kristina Prša istaknula je kako su Ugovori o financiranju mikročipiranja, sufinanciranju sterilizacije te zbrinjavanju napuštenih i izgubljenih pasa ugovori koji se u Gradu provode već nekoliko godina dok je novi ugovor od ove godine onaj o financiranju liječenja pasa.

Prša ističe i kako Grad također ima i sklopljen Ugovor s tvrtkom AS-EKO iz Šibenika koji se odnosi na prikupljanje napuštenih i izgubljenih pasa te veterinarsko higijeničarske poslove na području Grada Gospića za što je izdvojeno 100 tisuća kuna. (gradonačelnik.hr/L.U.)