Emil Gredičak u Oroslavju povećao naknade za bebe za 100 posto!

Još jedan gradonačelnik odlučio je bitno povećati gradska izdvajanja za pronatalitetne mjere – prvi čovjek Oroslavja Emil Grediček povećao je naknade za bebe za čak 100 posto! Ubuduće će, tako, Grad za prvo i drugo dijete isplaćivati po 1.500 kuna, a za treće i svako iduće po 3.000 kuna.

Iako je nakon izbora u lipnju preuzeo grad s dugom od oko 1,5 milijun kuna, Grediček je odmah krenuo s mjerama usmjerenim na poticanje mladih obitelji. Prva odluka bila mu je, tako, ona o sufinanciranju školskih udžbenika za sve osnovnoškolce, sa 300 kuna za učenike nižih i 400 viših razreda. Nakon toga uslijedile su odluke kojima su povećana izdvajanja za subvencije za školski prijevoz, besplatu školsku prehranu i produženi boravak u školi. Povećan je i broj učeničkih i studentskih stipendija, pa će tako u ovoj akademskoj godini stipendije primati svi redovni studenti, njih 82, bez redoslijedne liste, kako je to bilo dosada.

'Dio je to nastojanja da grad, unutar svojih proračunskih mogućnosti, doprinese kvaliteti života djece svih dobi, ali i pomogne roditeljima u njihovoj prevažnoj ulozi', komentira Grediček na svojoj FB stranici.

Inače, Emil Grediček jedan je od nekolicine gradonačelnika koji je, odmah po preuzimanju dužnosti, smanjio svoju plaću za 50 tisuća kuna godišnje. (gradonačelnik.hr)