Dubrovnik organizira besplatne edukacije o storytellingu

fo: Pixabay

U sklopu aktivnosti projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ Upravni odjel za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika ponovno organizira besplatnu petodnevnu edukaciju o pripovijedanju / storytellingu za odgajateljice i odgajatelje, učiteljice i učitelje, muzejske pedagoginje i pedagoge, turističke vodiče te ostale zainteresirane građane.

Voditeljica edukacije je Jasna Held, jedina hrvatska profesionalna pripovjedačica priča i legendi, omiljena širom zemlje (pa i šire) pred publikom različitih dobnih skupina; koja povremeno održava odlično posjećene radionice.

Kroz petodnevnu radionicu polaznici će se upoznati s osnovama tehnike usmenog pripovijedanja i načinima prilagodbe stila i materije pripovijedanja različitim vrstama publike (prema dobi i / ili interesu); obrađujući slijedeća područja narodne tradicije, kulture govora, važnosti bajki u odgoju i odrastanju, poezija govora, vježbanje pripovijedanja itd.

Edukacija će se održati od 20. do 24. svibnja 2019. godine u Lazaretima (četvrta i peta lađa), od 18 do 20 sati, uz mogućnost prilagodbe termina u dogovoru s polaznicima. (Grad Dubrovnik)