53. Porcijunkulovo

Čakovec je proteklih dana posjetilo više od 300.000 ljudi

Izvor: porcijunkulovo.com

Spektakularnim jučerašnjim koncertom Petra Graše završilo je 53. Porcijunkulovo. Poznata manifestacija ove je godine premašila sva očekivanja – Čakovec je u proteklih šest dana posjetilo više od 300 000 ljudi. Porcijunkulovo je time zasluženo dobilo status jedne od najvećih manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Na Porcijunkulovu sudjelovao je veliki broj izlagača, a za svakoga se našlo ponešto. Tako su tokom dana bile organizirane brojne radionice, prezentacije starih zanata, pričaonice, ali i predstave za najmlađe, dok su pak ovdje zadovoljstvo mogli pronaći i ljubitelji autohtonih vina, oldtimera i još mnogo toga. Navečer su posjetitelje zabavljali brojni izvođači poput Petra Graše, Prljavog kazališta, The Grooveboxa, Belfast fooda, Danijele Martinović i Halida Bešlića.

Ambijent je i ove godine bio tradicionalno ukrašen šarenim kišobranima, a u ponudi je bilo mnoštvo autohtonih proizvoda i rukotvorina koji promiču bogatu kulturu toga kraja.

„Iznimno smo zadovoljno posjećenošću Porcijunkulova i ponosni smo što se naš trud isplatio i što su to građani Hrvatske, ali i drugih zemalja prepoznali. Ove godine bilježimo i iznimno velik broj stranih turista. Svaki put uvodimo novitete i postavljamo si više ciljeve, pa će tako sigurno biti i sljedećih godina. Smatram kako smo ovime dokazali da naše Međimurje ima puno toga za ponuditi, ali i da u Hrvatskoj turizam ne mora biti isključivo sinonim za odmor na obali. Drago mi je što upravo Čakovec može biti primjer toga, a za to su ponajprije zaslužni naši vrijedni građani čiji je doprinos u realizaciji ove manifestacije neprocjenjiv.“, poručio je gradonačelnik Stjepan Kovač.