Buzet: Osigurano 3,9 milijuna kuna za poduzetnički inkubator 'Verzi'

Povodom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. za projekt uređenja poduzetničkog inkubatora "Verzi", potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić posjetia je danas Grad Buzet. Uz potpisivanje ugovora održan je i sastanak na kojem su u pratnji potpredsjednice sudjelovali Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ivan Bubić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, Zvonimir Novak, pomoćnik ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ivana Gereci, savjetnica ministrice Dalić. Sastanku su prisustvovali i Siniša Žulić, gradonačelnik Grada Buzeta, njegova zamjenica Ana Pernić, predsjednik Gradskog vijeća Dejan Jakac, Ornela Rumen, pročelnica upravnog odjela za financije i gospodarstvo te članovi Odbora za gospodarstvo i razvoj Grada Buzeta. Sastanku su nazočili i predstavnici buzetskih tvrtki koje provode projekte financirane sredstvima EU putem natječaja Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT), kojega je raspisalo Ministartsvo gospodartsva, poduzetništva i obrta i to Irena Pastorčić članica uprave Drvoplast-a d.d., Mladen Merlić direktor tvrtke Vilstroj d.o.o. te Dražen Horvat direktor tvrtke Delicija d.o.o.

Potpredsjednica Dalić čestitala je Gradu Buzetu i izrazila zadovoljstvo što su i male jedinice lokalne samouprave uspješno aplicirale projekte poduzetničkih inkubatora.

Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić izrazio je zadovoljstvo zbog sufinanciranja projekta uređenja Poduzetničkog inkubatora “Verzi” koji će, osim daljnjeg razvoja poduzetništva u Buzetu, doprinijeti i potpunoj rekonstrukciji jedne od ljepših zgrada u buzetskoj starogradskoj jezgri. Uz značajne potpore koje je Grad Buzet proteklih godina isplaćivao svojim poduzetnicima, ovim će se projektom poduprijeti mlade i kreativne ljude koji tek ulaze u poduzetničke izazove, a kojima će se u poduzetničkom inkubatru “Verzi” osigurati poslovni prostor, ali i popratni programi i edukacije.

Projekt "Poduzetnički inkubator Verzi" uspješno je apliciran na natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ (KK.03.1.2.01) Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, koji se financira sredstvima strukturnih fondova Europske unije. Za palaču Verzi osigurano je tako 3.912.971,10 kuna EU sredstava, što predstavlja 97,4 posto sufinanciranja. Uz potpunu rekonstrukciju ove drevne starogradske palače u njezinim će se prostorima urediti višenamjenska multifunkcionalna dvorana, prostorija za sastanke, prostor za djelovanje novoosnovanih poduzeća u inkubatoru, te poslovni prostori u prizemlju zgrade. (Grad BUzet)