Bjelovar: Završena energetska obnova Dječjeg vrtića vrijedna 3,7 mil. kuna

Projekt energetske obnove Dječjeg vrtića Bjelovar, koji je provođen na objektu u Ulici Alojzija Stepinca, priveden je kraju. Sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te dijelom iz gradskoga proračuna, a ukupna vrijednost mu je oko 3.700.000 kuna.

Nakon obnove, očekuju se uštede od oko 70 % rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš, voditeljica projekta Andrea Posarić, predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Amalija Šimunković te Predrag Čuljak i Goran Misir, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon konferencije obišli su obnovljenu zgradu vrtića kako bi se uvjerili u sve što se napravilo. Obnovom su već sada smanjeni mnogi režijski troškovi, istaknula je ravnateljica Lauš tom prilikom te je napomenula kako djeca sada borave u puno ljepšem, ugodnijem i toplijem prostoru, a ušteđeni novac bit će koristan za podizanje standarda u radu vrtića. Uskoro kreće i energetska obnova matične zgrade tog vrtića na Trgu A. G. Matoša, a vrijedno je spomenuti i da je samo prošli mjesec Grad Bjelovar za energetsku obnovu prijavio još šest odgojno – obrazovnih objekata ukupne vrijednosti od oko 10 milijuna kuna.

(Facebook - Grad Bjelovar)