Belišće: Više od stotinu djece završilo besplatnu školu plivanja

U Belišću, gradu prijatelju djece i Europskom gradu sporta i ovoga je ljeta nastavljena tradicija obuke malih neplivača na Gradskom bazenu.

Ukupno oko 120 mališana starosti između 6 i 10 godina pohađalo je ovogodišnju školu plivanja. U ponedjeljak, 13. kolovoza 2018. godine, nakon prikazanih stečenih znanja, u prisutnosti roditelja, članova obitelji i prijatelja, pedesetak polaznika III. skupine završilo je obuku. Polaznicima su diplome uručili Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća i Antonija Andrašek Barić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Belišća te instruktori plivanja.

Podsjetimo, nositelj ovoga projekta je Zajednica športskih udruga grada Belišća, a grad Belišće je u svom proračunu i ove godine izdvojio sredstva kako bi djeca s područja grada i prigradskih naselja besplatno pohađala školu plivanja. Tečaj je trajao 10 dana po 2 sata.

Bazen radi svakodnevno od 10 do 21 sat. Značajno je istaknuti kako je cijena dnevnih ulaznica za belišćanski bazen umjesto pune cijene od 7 kuna za učenike i studente i 15 kuna za odrasle, od 17:00 sati snižena i iznosi 4 kune za učenike i studente i 8 kuna za odrasle, dok djeca do 7 godina i djeca s teškoćama ne plaćaju ulaz.

Uz brojne zabavne sadržaje, bogatu ugostiteljsku ponudu i obnovljene i dotjerane sportske terene te dokazano najkvalitetniju i najčišću vodu u široj okolici popularni wellness kutak nudi razne masaže, saunu i solarij. (Grad Belišće)