Belišće: Osiguran besplatan prijevoz srednjoškolcima i subvencionirani studentima

Na incijativu gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića, nakon održanih razgovora i pregovora s predstavnicima tvrtke Panturist d.d., postignut je dogovor između Grada Belišća i te prijevozničke tvrtke u svezi prijevoza srednjoškolaca i studenata s područja grada Belišća.

Za sve srednjoškolce, uz sufinanciranje Grada Belišća, pod nepromijenjenim uvjetima, prijevoz ostaje besplatan te subvencionirana karta za studente, javljaju iz Grada Belišća.

Naime, kao i do sada, Grad Belišće će subvencionirati učeničke mjesečne karte za redovne učenike srednjih škola, za koje je mjesečna autobusna karta besplatna dok redovni studenti i nadalje mjesečnu kartu plaćaju 350 kuna, a preostali iznos cijene karte prijevozniku će podmiriti Grad Belišće.

Učenici srednjih škola i studenti već sada mogu podići svoje karte na blagajnama Panturista d.d.

Podsjetimo, do problema je došlo kada je tvrtka Panturist d.d., nakon dobivanja novog vlasnika, podigla cijenu sufinanciranja učeničkih prijevoznih karata za 290 posto mjesečno i taj teret prebacila na leđa roditelja učenika i Grada Belišća, pri čemu u taj iznos uopće nije uključeno sufinanciranje prijevoza studenata.